Pored dobre zabave i druženja, bazen se takođe može iskoristiti za oporavak i trening.

Voda pruža prirodni položaj koji smanjuje opterećenje na zglobove. Plivanje ili vežbanje u vodi omogućava vam da radite na jačanju mišića i poboljšanju opsega pokreta bez prekomernog opterećenja na zglobove, što je posebno korisno tokom rehabilitacije nakon povrede ili operacije.

Bazen se često koristi za rehabilitaciju nakon povreda, posebno sportskih povreda. Plivanje ili specifične vodene vežbe dosta da pomognu u jačanju mišića, obnavljaju pokretljivost i poboljšanju koordinacije. Voda takođe smanjuje rizik od ponovne povrede.

Voda ima terapeutski efekat jer pruža otpor i hidrostatički pritisak koji može poboljšati cirkulaciju, smanjiti oticanje i olakšati bol. Hidromasažne mlaznice u bazenu takođe mogu pružiti dodatni terapeutski efekat za opuštanje mišića i samnjenje napetosti.

Bazen pruža izvanredan prostor za kondicioni trening. Plivanje je sveobuhvatan oblik telesne aktivnosti koji angažuje mnoge mišićne grupe, poboljšava kardiovaskularnu izdržljivost i pomaže u sagorevanju kalorija. Osim toga, vežbe poput aqua aerobika i joge mogu pružiti efikasan trening za jačanje mišića, fleksibilnosti i poboljšanju telesne kondicije.

Bazen kao izvor oporavka i treninga

064 36 36 686